Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, İddialarla İlgili Açıklama Basın Açıklaması Yaptı
Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, hakkındaki asılsız iddialarla ilgili olarak aşağıdaki basın açıklamasını yapmıştır:
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin’in, şahsımı ve onurla temsil ettiğim sendikamı hedef alan sözlerinin tamamı yalandır, iftiradır.
Anlaşılan o ki ilimiz ve hastanemizle bir bağı olmayan Sayın Milletvekili, şahsımı, sendikamı, ve gururla hizmet ettiğim kurumumu karalamak isteyen art niyetli kimselerin oyununa gelmiştir.
Aksi taktirde kendisine ulaştırılan iftiralara hemen itibar etmez, olayın aslını ve esasını sorup soruştururdu.
Sayın Milletvekili’nin şiddetle reddettiğimiz yalan ve iftiralarıyla ‘çamur at, izi kalsın’ peşinde olduğu açıktır.
Bizim alnımız ak, başımız dik; veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız da yoktur. Nitekim olmamıştır da. Tüm iş ve işlemlerimizi, kanunların öngördüğü sınırlar çerçevesinde büyük bir şeffaflıkla yürütmekteyiz.
Çirkin yalan ve iftiralar karşısında, sağlık camiasının ve genel kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi zorunluluğunu dikkate alarak, aşağıdaki hususları açıklama gereği duymuş bulunmaktayız;
Çankırı Devlet Hastanesi’ndeki Nakil Ambulans Hizmetleri, 2014 yılında uygulamaya konulan bir durumdur. B1 112 İstasyonu ve Eve Nakil Ambulans Hizmetleri’nin daha kaliteli ve daha verimli bir şekilde sunulmasını sağlamak amacıyla tek çatı altında hizmet vermeye başlamıştır.
B1 112 İstasyonu, Sağlık Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızın onayı ile 2018’in Ekim ayında, A2 112 İstasyonu’na çevrilmiştir. Uygulama, 2017 Aralık ayında göreve başlayan idaremiz tarafından başlatılmamış olup, 2018 yılı Kasım ayı itibarı ile riskli birim farkı verilmesi kaldırılmıştır.
Bu durum, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın inceleme raporlarında mevcuttur. Şu anda Nakil Ambulans Hizmetleri, hastanemiz bünyesinde hizmet vermeye devam etmektedir.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek ödeme yapılmasına dair Yönetmeliğin 5. Maddesinin 1. Bendi o) fıkrasında; sağlık tesislerinde özellik arz eden birimlerin Ameliyathane, Yoğun Bakım, Doğumhane, Yeni Doğan, Süt Çocuğu, Yanık Ünitesi/Merkezi, Diyaliz, Acil Servis/Poliklinik, Kapalı Psikiyatri Servisleri, AMATEM, Çocuk İzleme Merkezleri, İzolasyon Odaları, Organ ve Doku Nakli ile Kemik İliği Nakil ünitelerinde fiilen görev yapan personele, ‘özellik arz eden birimler için ön görülen katsayılar üzerinden ek ödeme’ yapılabileceği belirtilmektedir.
Söz konusu yönetmeliğin a) fıkrasında da ek ödemenin personele sağlık tesisine fiilen katkı sağladığı sürece verilebileceği ifade edilmiştir.
Hastanemiz de entegre olarak görev yapan B1 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve (Eve) Nakil Ambulans Birimi, başta Acil Servis olmak üzere Yoğun Bakım ve Yataklı Servislerden çıkan hastaların naklini sağlamışlardır.
İlgili birimin ‘Eve Nakil Birimi’ diye adlandırılmasının sebebi ise genellikle Acil Serviste ve Yataklı Servislerde, yatağa bağımlı hastalar, kanser hastaları, bel, bacak ve omurilik kırıkları gibi hastaların evlerine veya diğer hastanelere hekim onayı ile (il içi ve il dışı) sevk ve naklini sağlamaları nedeniyledir.
Hastanemiz sevk kayıtlarına bakıldığında, bu tarihler arasında (Eve) Nakil Ambulans Hizmetleri Birimimiz tarafından 6943 hasta naklinin yapılmış olduğu görülecektir. Bu nakillerin %70-80’ni, Acil servisten çıkış şeklindedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.