DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı kapılarını açıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı kapılarını açıyor
reklam

TOGG, ASELSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ başta olmak üzere teknoloji üreten ve uygulayan kurum ve kuruluşların yer alacağı 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda, eğitim, tarım, sağlık ve finansal teknolojiler alanında panel, seminer ve sertifikalı eğitimler de gerçekleştirilecek.

Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Cemalettin Kömürcü, fuarla ilgili Birlik Haber Ajansı’na (BHA) değerlendirmelerde bulundu.

Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nın ilkinin 2018 yılında düzenlendiğini hatırlatan Dr. Kömürcü, Türkiye’de üretilen teknolojilerin halka yönelik sergilemesinin amaçlandığını belirtti. Fuarda Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketlerinin, hatta dünyanın da dev teknoloji şirketlerinin stantlarının yer alacağını kaydeden Kömürcü, “Fuarın bir bölümünü biz start-up firmalarına ayırdık. Buradaki maksadımız tamamen ücretsiz olarak yeni teknolojiye girişimcilik yapan firmaları, büyük dev şirketlerle bir araya getirip, yeni yeni iş birlikleri kurmaları için gayret gösteriyoruz. Geçen yıllarda bunun çok örneklerini gördük. 11 tane firmamız buradan çok büyük yatırım alarak ayrıldı. 40’a yakında start-up firması var burada. 100’ün üzerinde dev yatırımcı, dev teknoloji üreten, kullanan firma var. Özellikle Türkiye’nin gururu Savunma Sanayi şirketleri yine burada yerini almış” dedi.

“Eğitimler, paneller, seminerler ve sanatsal etkinliklerimiz olacak”

Fuarda eğitimler, paneller, seminerler ve sanatsal etkinliklerin yoğun bir şekilde düzenleneceğini kaydeden Kömürcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne var bunların içerisinde? Teknoloji alanında bu sektörde lider isimlerin 20’şer dakikalık konuşmalarını yaptığı, TÜBİTAK başkanımız, ASELSAN başkanımız, Hepsiburada’nın CEO’su yani teknoloji devlerinin CEO’larının konuşulduğu bir alan var. Yine HAVELSAN gibi, TÜBİTAK gibi, hepsi burada gibi, ASELSAN gibi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi gibi kuruluşların eğitim vererek sertifikasyon yaptığı bir uygulamamız var. Orada çok yoğun bir katılım var. Ne yapıyoruz orada? Örneğin dışarıdaki Hürjet yapan uçağın mühendisi gelip burada eğitim veriyor. Dolayısıyla öğrenciler birebir bu deneyimi, yaşama fırsatı buluyorlar. Bir de bu iki saatlik aldığı eğitimi yine HAVELSAN’dan, ASELSAN’dan kim uzmansa, ona sertifika veriyoruz. Onun dışında yine bir bölümde FINTECH FINANCIAL TEKNOLOJİ eğitimlerimiz var. O da özellikle körfez ekonomisinde dünyada çok önemli olmuş ekonomi teknoloji şirketlerinin CEO’ları yine burada FINTECH’de paneller verecek. Yine iş içerisinde sanatsal faaliyetlerimiz olacak. Böyle çok yoğun katılımlı, 60’a yakın etkinliğinin olduğu 3 gün yaşayacağız. Dolayısıyla bütün Ankara halkımızı buraya davet ediyoruz”

“Savunma Sanayinin gelişimi Sayın Cumhurbaşkanı’nın ortaya koymuş olduğu kuvvetli iradeden kaynaklanıyor”

Teknoloji yatırımlarının önce niyetle başladığını vurgulayan Kömürcü bu çalışmaların kısa vadede sonucu alınabilen işler olmadığını söyledi. Kömürcü şöyle konuştu:

“Kültürümüzde bir laf var. ‘At sahibine göre kişner’ diye. Yani Türkiye’de savunma sanayi şirketlerinin kuruluşu 40 yıl öncesinde dayansa bile özellikle son 15 yılda çok büyük bir sıçrama yaptı. Bu da Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda ortaya koymuş olduğu kuvvetli iradeden kaynaklanıyor. Bizim çocukluğumuzda Hollywood filmlerinde görmeye alıştığımız uygulamalar yani kod yazan, bilgisayar başında oyun üreten, uçak üreten, uzay yolculuğu yapan birtakım unsurlar bizim için filmlerde olan bir şeydi. Ama şimdi yarın burada bunların pek çoğunu bu fuara gelen çocuklar, gençler, insanlar bunu burada çok rahatlıkla görebilecek. Dolayısıyla bu aslında bir iradenin ortaya koymuş olduğu bir sonuç. Bir de bu artık durdurulamaz. Çünkü bu kar topu gibi. En önemli özellik şu, biz bunun altıncısını yapıyoruz. Bir de üniversite olarak da teknik anlamda ağırlığı olan bir üniversiteyiz. Yani mühendislik ağırlığı olan bir üniversiteyiz. Şunu fark ediyoruz. Aslında işin psikolojik altyapısındaki, temelinde yatan etmen şu; özgüven. Bizim özellikle genç kesim galiba bu özgüveni aldı. Bu özgüveni aldıktan sonra, bundan sonra bu durdurulamaz”

“Masa başında kurulan firma 120 milyon dolar satış yaptı”

Yurt dışından pek çok bilim insanının da fuara katılacağını ifade eden Kömürcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kurum kuruluşlarının firmalarının içerisinde tersine beyin göçüyle gelmiş pek çok kişi olacak fuarda. Ama ben bunu, en önemli kavram ne diye söylemek gerekirse bence özgüven. Yapabileceğine inanma. Çünkü yaptığını görüyoruz. Dışarıda uçak var, içeride orada hava savunma sistemleri, yazılım sistemleri. Yani geçen yıl buradaki olan bir firmamız, yine bu sene de burada katılıyor. Masa başında kurulan bir firma, geçtiğimiz ay 120 milyon dolara satışı yapıldı. Herhangi bir şey olmadan sadece yazılımla yapılan bir şey ve sadece fikirsel bir şirket 120 milyon dolara satışı yapıldı. Bu Türkiye’nin gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Biz de bunu burada göstermek istiyoruz. Ve yarın burada ertesi gün ve cumartesi günü binlerce kişi burada ziyaret edecek ve bunları görecekler. Sadece stantları değil, bunların arkasındaki emeği ve özgüveni görecekler. Şimdi orada mesela güneş sistemleri, teknolojileri var. Bunları kendimiz üretiyoruz ve dünyada en önemli unsurlardan bir tanesi. Bu bir devlet şirketi değil. Burada pek çok şirket var. Ama tabii ki işin başında en önemlisi ne var? Devletin desteği ve bu işin başındaki güçlü irade günü sonunda bu somut çıktıyı ortaya koyuyor”

Kömürcü, 3 gün sürecek fuarda geçen yıl 82 bin kişiyi ağırladıklarını bu yıl ise 90 bine yakın bir ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.