DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Turizm Haftası etkinlikleri başlıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Turizm Haftası etkinlikleri başlıyor
reklam

Çankırı’da 15-22 Nisan Turizm Haftası kurumların ortaklaşa düzenledikleri bir dizi etkinlik ile kutlanacak.

Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen ve ‘bacasız sanayi’ olarak adlandırılan turizm sektöründe bilinç oluşturmak ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla ülke genelinde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası ‘Turizm Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Çankırı’nın sahip olduğu turizm potansiyelini değerlendirerek turizminden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaya devam ediyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı 48.Turizm Haftası dolayısıyla gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Turizmin, kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer aldığını belirten Ovacıklı, “Ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araçtır” dedi.

Çankırı genelinde 10 Turizm İşletme Belgeli, 10 Basit Konaklama Belgeli ve 19 Kamu Misafirhanesi olmak üzere toplam 39 tesis ve bu tesislere ait, 771 oda ile 1590 yatak bulunduğu belirten İl Müdürü Ovacıklı “2023 yılında tesislerde 194129 yerli, 4108 yabancı olmak üzere toplam 198237 konaklama gerçekleşmiş ve İlimizde 4 merkez, 4 şube olmak üzere 8 Seyahat Acentası faaliyetlerini sürdürmektedir” ifadelerinde bulundu.

Çankırı turizminde önemli bir yere sahip olan, işletmesi Çankırı Belediyesi tarafından yapılan Tuz Mağarası bir başka deyişle “Yeraltı Tuz Şehri”, Ilgaz ilçesinde bulunan Yıldıztepe Turizm Merkezi, Kadınçayırı Tabiat Parkı ve Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi, inanç turizmi bakımından dikkat çeken Hacı Muad-ı Veli Türbesinin yıl boyunca yoğun turist akınına uğradığına değinen İl Müdürü Ovacıklı “ Kurşunlu ilçemizdeki Çavundur termal kaynağından çıkan şifalı suyumuz, etrafında bulunan 2 otelin ziyaretçilerine sağlık hizmeti sunmakta, dolayısıyla ilimizin sağlık turizmi açısından bilinirliğine katkı sağlamaktadır” sözlerini dile getirdi.

Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından turizm açısından önemli bir yere sahip olan ülke genelinde bütün illerin turizmden hak ettikleri ölçüde yaralanmaları için TGA Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulduğunu belirten Ovacıklı “Ajans bünyesinde; İlimizde, Valiliğimiz koordinasyonunda Kamu ve Özel Sektör Kuruluşları, Turizm Sektör Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Üniversiteler vb. paydaşların katılımıyla İTGP İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu oluşturulmuştur. İlimize ait doğal, kültürel ve tarihi değerlerin fotoğraflar ve videolarla tanıtılması amacıyla sosyal medya (instagram) hesapları açılmış, Türkçe dilinde Gezsen Çankırı, İngilizce dilinde ise Go Çankırı platformları hayata geçirilmiştir” şeklinde konuştu.

Çankırı ve ilçelerindeki 24 ürün Coğrafi İşaret almıştır

Yurt dışında tanıtım amacıyla da diğer ülke basın mensuplarının Çankırı’ya davet edildiğini bu çerçevede; Bosna-Hersek, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan gelen basın mensupları aracılığıyla Çankırı’nın tarihi ve turistik alanları diğer ülke vatandaşlarına da tanıtıldığını aktaran Ovacıklı, 2023 yılında yapılan çalışmalardan bahsetti.

İl Müdürü Ovacıklı, “Bakanlığımızca Türkçe ve İngilizce olarak basımı yapılan Çankırı İl broşürü yerli ve yabancı ziyaretçilerimize dağıtılmaktadır. İlimizin il dışında tanıtımı amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde İstanbul Maltepe ve Ankara Millet Bahçesinde gerçekleştirilen Çankırı Tanıtım Günleri’ne katılım sağlanmıştır. Sürdürülebilir Turizm hedefleri doğrultusunda ilimizdeki Turizm İşletme Belgeli, Yatırım Belgeli ve Basit Konaklama Belgeli (Belediyeli Ruhsatlı) tesislere belgeleri verilmiştir.

Gastronomi turizmi çerçevesinde Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvurular sonucu Çankırı ve ilçelerindeki 24 ürün Coğrafi İşaret almıştır. Cumhuriyetimizin 100 Yıl etkinlikleri çerçevesinde Çankırı Valiliği öncülüğünde yapılan “Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Çankırı Yemeği” yarışması düzenlenmiş ve yarışmaya katılan yemeklerden oluşan bir kitap hazırlanmıştır.

İlimizin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yapısında önemli yeri bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim Kültür teşkilatı UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının temsili listesine kayıt edilen Yaran Kültürü aslına uygun olarak yaşatılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Doğa yürüyüşleri açısından önemli alanlara sahip olan Çankırı’da, Ilgaz Dağı tırmanışları ve Devrez vadisi boyunca yapılan yürüyüşlere katılımların artarak devam ettiğini ifade eden Ovacıklı “Bu duygu ve düşünceler ile turizm alanında tanıtımımızın daha etkin hale getirilmesinde ve daha ileriye götürülmesinde sektörün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi temennisi ile 48. Turizm Haftasını kutluyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.