DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kurşunlu’ya Modern Pazar ve Yöresel Ürün Satış Yeri

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kurşunlu’ya Modern Pazar ve Yöresel Ürün Satış Yeri
reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi, 2023 yılında Çankırı’da uygulanmaya başladı.

Proje kapsamında, Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde Pazar Yeri ve Yöresel Ürün Satış Yeri kurulması planlanıyor. Kurşunlu Belediyesi tarafından tahsis edilen Cömertler Mahallesi’nde, 1850,67 m² alan üzerine inşa edilecek olan bu pazar yeri, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacak şekilde tasarlandı.

40 Milyon Lirayı Aşan Yatırım
Proje, %100 hibe desteğiyle hayata geçirilecek ve toplam maliyeti 40.474.178,76 ₺ olacak. Projede, 1080 m² kapalı alan olarak planlanan sebze ve meyve pazarı, 719,8 m² depo, sosyal donatı ve dükkân binaları olmak üzere toplamda 1799,8 m² kapalı alan yer alacak. Ayrıca, pazarcı ve üreticilere satış alanları sağlanacak; zabıta bürosu, çöp toplama alanı, bebek bakım odası gibi sosyal donatılar da projeye dahil edilecek.

Kooperatifleşme Hedefi
Proje, çiftçilere ve pazarcılara modern ve güvenli bir ticaret alanı sunmayı amaçlıyor. Pazar yeri, başlangıçta Kurşunlu Belediyesi tarafından yönetilecek. Orta vadede ise üreticilerin kooperatif veya üretici birlikleri şeklinde örgütlenerek yönetimde söz sahibi olmaları hedefleniyor.

İmzalar Atıldı, İhale Süreci Başlıyor
Kurşunlu’da inşa edilmesi planlanan pazar yeri ve yöresel ürün satış yeri için fizibilite ve projelendirme çalışmaları tamamlandı. Teknik şartname, iş birliği anlaşması taslağı, yaklaşık maliyet ve metraj cetveli, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Hazırlanan iş birliği anlaşması, 18 Eylül 2024 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kurşunlu Belediye Başkanlığı arasında imzalandı. Çankırı Valiliği onayı ile proje, Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderilecek ve ihale işlemleri başlatılacak.

Sözler Yerine Getiriliyor
İmza törenine AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. M. Emin Akbaşoğlu ve AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan da katıldı. Akbaşoğlu sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, “Verdiğimiz bir sözü daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Pazar Yeri ve Yöresel Ürün Satış Yerinin Çankırı’mıza, Kurşunlu’muza hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını temenni ediyorum.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan ise yaptığı paylaşımda  “31 Mart Yerel seçimleri öncesi söz vermiştik. Bugün Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Kurşunlu ilçemize 40 MİLYON TL hibe ile yapılacak olan Kapalı Pazar yeri ve yöresel ürünler satış yeri projesi için protokolümüzü imzaladık. Kurşunlulu hemşerimize kapalı pazar yerinin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kapalı Pazar Yeri projesini ilçemize kazandıran Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ve AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın M. Emin Akbaşoğlu’na çok teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
reklam

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış