
ANKARA-BHA
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belediyelerde sözleşmeli çalışan sanatçılara teşvik ikramiyesi ödenmesine imkan tanındı. Buna göre, olağanüstü gayret göstererek emsallerine göre başarılı bulunan sanatçılar, belediye başkanının onayıyla iki aylık maaş tutarına kadar ikramiye alabilecek.
Söz konusu düzenleme, “Devlet Sanatçıları ve Sanatçıların Sözleşmeli Olarak Çalıştırılmasına Dair Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar” kapsamında gerçekleştirildi.
Yeni karar, teknik kadroya dahil olmayan ve Devlet Memurları Kanunu kapsamı dışında kalan sözleşmeli sanatçılar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki çeşitli müzik ve dans topluluklarında görev yapan sanatçıları kapsıyor. Bu kapsamda, Devlet Klasik Türk Müziği Koroları, Devlet Türk Halk Müziği Koroları, Devlet Çok Sesli Müzik Korosu, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Türk Müziği Toplulukları, Oda Orkestraları ve Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nda görev yapan sanatçılar da düzenlemeden yararlanabilecek.