DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Çankırı AK Parti İnsan Hakları Başkanlığından Filistin Açıklaması

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çankırı AK Parti İnsan Hakları Başkanlığından Filistin Açıklaması
reklam

Çankırı AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının birinci yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi.


Karatekin Parkında düzenlenen basın açıklamasını yapan İl Başkanı Koray Erdoğan, Filistin halkına karşı sürdürülen zulmü sert bir şekilde kınayarak, Türkiye’nin her zaman Filistin davasının yanında olduğunu vurguladı.


Açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği insanlık suçlarına dikkat çeken Koray Erdoğan, 7 Ekim tarihinin İsrail’in soykırım politikalarının hız kazandığı bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Ayrıca, geçen bir yıl içinde 42 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini, bunların önemli bir kısmının çocuk ve kadınlardan oluştuğunu ifade etti.

“Filistin Davası İnsanlığın Vicdanı”

Erdoğan, Filistin’de yaşanan zulmün 77 yıllık bir işgalin parçası olduğuna işaret ederek, uluslararası toplumun ve özellikle Batılı devletlerin bu haksızlık karşısında sessiz kalmasını eleştirdi. İsrail’in bölgede bir istikrarsızlık kaynağı olduğunu söyleyen Erdoğan, bu durumun Nazi Almanyası’na benzer bir soykırım ideolojisiyle sürdürüldüğünü dile getirdi.

Türkiye’den Güçlü Destek

Koray Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin Filistin davasını her zaman savunduğunu ve savunmaya devam edeceğini belirtti. Filistin’e yapılan insani yardımların büyük bölümünün Türkiye tarafından sağlandığını hatırlatarak, İsrail’in saldırılarının Türkiye’ye yönelik tehdit oluşturabileceğini vurguladı.

Son olarak, Koray Erdoğan, toplumsal istikrarın önemine dikkat çekerek, Çankırı halkını uluslararası tehditlere karşı birlik olmaya çağırdı. Erdoğan, “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” sözleriyle Filistin davasının insanlığın vicdan mücadelesi olduğunu yineledi.

Basın açıklaması sonrası Savaş Mescidi İmam Hatibi Osman Doğan’ın yaptığı dua sonrası program sona erdi.

YORUM YAP