
ANKARA-BHA
Orta ve Doğu Karadeniz’de etkili olan sis, hava ulaşımında aksamalara yol açtı. Bölgede bazı uçuşlar iptal edilirken, bazı seferlerde ise rötar yaşandı.
Trabzon’da seferler iptal edildi
Trabzon’da gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren yoğun sis, havalimanı operasyonlarını olumsuz etkiledi. Trabzon Havalimanı’ndan Ankara ve İstanbul’a yapılması planlanan bazı karşılıklı uçuşlar iptal edildi. Adana Çukurova Havalimanı’ndan havalanan bir uçak da iniş yapamayınca Samsun’a yönlendirildi.
Uçuşların, hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte yeniden planlanması bekleniyor.
Ordu-Giresun Havalimanı’nda gecikmeler
Ordu-Giresun Havalimanı’nda da benzer şekilde sis etkili oldu. İstanbul kalkışlı bir sefer karşılıklı olarak iptal edilirken, bazı uçuşlarda gecikmeler yaşandı.
Rize’de uçuşlar alternatif havalimanlarına yönlendirildi
Rize-Artvin Havalimanı’nda da sis ulaşımı olumsuz etkiledi. Ankara ve İstanbul çıkışlı üç uçuş karşılıklı olarak iptal edildi. Ayrıca, Ankara ve İstanbul’dan havalanan iki uçak, bölgedeki yoğun sis nedeniyle Erzurum ve Elazığ havalimanlarına yönlendirildi.
Havayolu şirketleri, yolcuları güncel uçuş bilgileri için resmi kanalları takip etmeleri konusunda uyarıyor.