DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Şabanözü’nde Türkiye’nin En Büyük Türkmen Evi ve Yaren Çadırı Açıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Şabanözü’nde Türkiye’nin En Büyük Türkmen Evi ve Yaren Çadırı Açıldı
reklam

Çankırı’nın Şabanözü ilçesi Gürpınar Mahallesi’nde Türkiye’nin en büyük Yaren ve Kültür Çadırı’nın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Gürpınar Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde yapılan ve 3 bin metrekare açık, 300 metrekare kapalı alana sahip olan bu çadır, Yaran Geleneği’nin yaşatılması ve genç nesillere aktarılması amacıyla inşa edildi.

Açılış töreninde Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, MHP Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, Kalfat Belediye Başkanı Salim Doğan, Sayıştay Başkan Yardımcısı Ahmet Tezcan ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar hazır bulundu.

Yaren Geleneği’nin Simgesi: Türkmen Evi ve Yaren Çadırı

Tören, Gürpınar Yaren ekibinin gösterisi ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Gürpınar Başağası Fatih Tezcan, yaptığı konuşmada, Yaren Geleneği’nin ahilikten gelen köklü bir kültür olduğunu ve bu kültürün misafirperverlik, cömertlik, yardımlaşma gibi değerleri geleceğe taşımak adına bu çadırın önemli bir sembol olacağını vurguladı.

Tezcan, “Yaren Geleneği; dostluk, kardeşlik ve saygıyı esas alır. Çankırı’mızda bu kültür asırlardır yaşatılmakta ve biz de bunu genç nesillere aktarmak için bu projeyi hayata geçirdik. Türkiye’nin en büyük Türkmen Evi ve Yaren Çadırı’nı açmanın gururunu yaşıyoruz,” dedi.

Yaran Geleneği ve Türk Kültürü İçin Önemli Bir Adım

Gürpınar Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Zafer Onay, yaptığı konuşmada, bu açılışın Şabanözü’nün kültürel mirasına büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Bu proje sayesinde Yaren Geleneği sadece Çankırı’da değil, tüm Türkiye’de daha da yaygınlaşacak. Bu kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak için önemli bir adım atmış olduk,” dedi.

Törenin Ardından Konser Düzenlendi

Türkiye’nin en büyük Türkmen Evi ve Yaren Çadırı, Çankırı’nın zengin kültürel mirasını gelecek nesillere taşımak ve Yaren Geleneği’ni yaşatmak adına büyük bir proje olarak hayata geçirildi.

YORUM YAP